Kids, Naar Buiten

Avontuurlijk forteiland

Foto bij Avontuurlijk forteiland

Wanneer

18 augustus

Prijs

Volwassenen: € 18.50
Kinderen: N.v.t.

Stap aan boord Het Avontuur kan beginnen. Met de boot de haven in voor de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Even iets heel anders, lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Over het eiland struinen op zoek naar verborgen dukaten. of dwalen door de ondergrondse gangen van de bunkers. En houd je van historie, dan kan je hier je hart ophalen. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na.
Avontuurlijk Forteiland: een dag waar je nog lang over zult napraten.

Forteiland IJmuiden organiseert 5x per jaar Avontuurlijk Forteiland. Kosten 18,50, kinderen tot 4 jaar gratis.
Op het Forteiland kun je iets te eten en te drinken kopen, het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.
Je kunt niet pinnen op het Forteiland. Vertrekplaats boot: Kop van de Haven, Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden. Gratis parkeren.

Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kan je alle uithoeken van het vier hectare grote eiland onderzoeken. Of je behendigheid laten zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Power Fan. Bij het boogschieten en buksschieten kan je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. In de keuken van het fort kan je pannenkoeken bakken. Kortom een geweldige dag voor het hele gezin voor maar €18,50 p.p., kinderen tot 4 jaar gratis.


De boot, de Koningin Emma, vertrekt in IJmuiden vanaf de Kop van de Haven, Sluisplein 80. Je kunt zelf bepalen welke boot je neemt naar het Forteiland en met welke boot je wilt terugvaren.

Heenvaart
10:00 | 13.15 | 15:25 uur
Retour vaart
13:30 | 15:40 | 17:40 uur


Bekijk ook

Foto bij Sporen van de Tweede Wereldoorlog
3 augustus

Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Kazerne Haerlem

Bekijk activiteit
Foto bij Bezoek het Bunker Museum IJmuiden
19 mei - 5 oktober

Bezoek het Bunker Museum IJmuiden
Bunker Museum IJmuiden

Bekijk activiteit
Foto bij Historisch rondje
20 juli

Historisch rondje
Biberbunker

Bekijk activiteit