Kunst en Cultuur, Kids

Bezoek het Museum Atlantikwall Noordwijk

Foto bij Bezoek het Museum Atlantikwall Noordwijk

Wanneer

15 november

Prijs

Volwassenen: € 5.00
Kinderen: € 3.00

Bezoek zondag 15 november het Atlantikwall Museum in Noordwijk. Bezoek via een 400 meter lang gangenstelsel een geschutsbunker en twee manschappenbunkers. Reserveer vooraf je tickets op www.bezoekatlantikwall.nl
Langs het fietspad in de duinen is de voormalige vuurleidingsbunker omgetoverd tot Atlantikwall Museum Noordwijk.

De S414 vuurleidingpost is een drie etages tellende bunker waaruit het commando gevoerd werd over de batterij. Vanuit de bunker was er goed uitzicht op zee voor observatie en om metingen te verrichten waarmee kanonnen ingesteld konden worden. Het museum laat goed zien hoe het er in de bunker aan toe ging en is ingericht met overwegend originele apparatuur.

In de voormalige kijkspleet worden beelden vertoond van vliegtuigen en schepen aan de horizon. Daarnaast worden beelden getoond van de bouw van de bunkers, de sloop van de pier in Scheveningen en een alarm-oefening in de noordwijkse bunkers. In de tweede kijkspleet is een documentaire te zien van de landing in Normandië.

Via het ruim 400 meter lange gangenstelsel kun je een geschutsbunker en twee manschappenbunkers bezoeken.

Toegankelijkheid
Het museum is niet toegankelijk voor minder-validen en rolstoelen. Kinderen alleen onder begeleiding (kids t/m 3 jaar zijn gratis).

Reserveren
Kan voor zondag 15 november op elk heel uur vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur (laatste rondleiding is 16.00 uur afgelopen). Hiervoor moet je vooraf tickets reserveren (uiterlijk 24 uur van te voren). Maximaal 10 mensen per uur.

Sanitair
Het museum beschikt niet over een toiletvoorziening. Voor een toiletbezoek verwijzen we u naar het Museum Engelandvaarders waar bezoekers van het Atlantikwall Museum Noordwijk gratis gebruik van kunnen maken.

Honden
Honden zijn niet toegestaan in het museum.

Route
Adres: Verlengde Bosweg 1

Openbaar vervoer
Wenst u met het openbaar vervoer het museum te bezoeken dan kunt u vanaf het centraal station van Leiden, Den-Haag of Haarlem de bus nemen. U stapt dan uit op het Vuurtorenplein of halte Hoogwaak waarvan het enkele minuten lopen is naar het museum. Kijk voor dienstroosters op www.arriva.nl of voor een reisplanner op www.9292.nl

Met de auto
Aangezien de parkeermogelijkheden aan de Bosweg beperkt zijn raden we U aan Uw auto te parkeren op het Wantveld (Euro 7,50 per dag). U kunt bij binnenkomst in Noordwijk de gele parkeerroute pijlen volgen. Vanaf het Wantveld is het vijf minuten lopen naar het museum.

Bekijk ook

Foto bij Een museumles bij Museum Engelandvaarders
23 december - 31 december

Een museumles bij Museum Engelandvaarders
Museum Engelandvaarders

Bekijk activiteit
Foto bij Dijken en sluizen
20 oktober

Dijken en sluizen
Fort Noorddijk

Bekijk activiteit
Foto bij Escaperoom op Forteiland IJmuiden
1 december - 31 december

Escaperoom op Forteiland IJmuiden
Forteiland IJmuiden

Bekijk activiteit