Naar Buiten

Bunkertocht

Foto bij Bunkertocht

Wanneer

6 mei - 31 december

Prijs

Volwassenen: € 6.00
Kinderen: € 3.00

De bunkers op het terrein van Groede Podium in Zeeuws Vlaanderen zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945). Ze zijn in 1942 gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Ga mee met een bunkertocht en ontdek de historie.
Momenteel worden er geen Bunkertochten georganiseerd.

Naast de informatieborden in het park en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn ‘Mutti’ die te beluisteren zijn via de praatpalen, brengt een Bunkertocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog pas echt weer tot leven.

Tijdens de rondleidingen van circa één uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet! De tocht eindigt bij de voormalige Sanitätsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt € 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en € 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen.

VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht!

Bekijk ook

Foto bij Rondleidingen op maat in bunkermuseum
4 april - 17 oktober

Rondleidingen op maat in bunkermuseum
Bunker Museum IJmuiden

Bekijk activiteit
Foto bij Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne
26 september

Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne
Biberbunker

Bekijk activiteit
Foto bij Private Dining op een forteiland
1 januari - 31 december

Private Dining op een forteiland
Forteiland IJmuiden

Bekijk activiteit