Kunst en Cultuur, Kids, Naar Buiten

Bunkertocht Groede Podium Zeeland

Foto bij Bunkertocht Groede Podium Zeeland

Wanneer

1 juli - 27 oktober

Prijs

Volwassenen: € 6.00
Kinderen: € 3.00

Verhalen komen tot leven tijdens een bunkertocht bij het Groede Podium in Zeeland.Tijdens de Bunkertocht van circa één uur vertelt de gids hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd.#zeeland #bunker Naast de informatieborden in het park en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn ‘Mutti’ die te beluisteren zijn via de praatpalen, brengt een Bunkertocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog pas echt weer tot leven.

Tijdens de rondleidingen van circa één uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Wist je bijvoorbeeld dat het park een voormalig bunkerdorp is geweest? Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld hoe de Duitse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Groede gewerkt en geleefd hebben. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet. De tocht eindigt bij de voormalige Sanitätsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt € 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en € 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen. VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht.

Kalender 2021
Juli: Elke donderdag (01, 08, 15, 22 en 29)*
Augustus: Elke donderdag (05, 12, 19 en 26)*
September: Elke zaterdag (04, 11, 18 en 25)
Oktober: Woensdag 20 en 27 (onder voorbehoud)

* In juli en augustus is er een Nederlandstalige rondleiding van 10.30 tot 11.30 uur en een Duitstalige van 11.45 tot 12.45 uur.

Bekijk ook

Foto bij De Atlantikwallroute
17 september

De Atlantikwallroute
Atlantikwall Museum Scheveningen

Bekijk activiteit
Foto bij Duinen- en bollenroute
17 september

Duinen- en bollenroute
Atlantikwall Museum Noordwijk

Bekijk activiteit
Foto bij Een museumles bij Museum Engelandvaarders
19 januari - 31 december

Een museumles bij Museum Engelandvaarders
Museum Engelandvaarders

Bekijk activiteit