Kids, Kunst en Cultuur, Naar Buiten

Historische Rondleiding

Foto bij Historische Rondleiding

Waar

Forteiland IJmuiden

Wanneer

4 juni

Prijs

Volwassenen: € 14.50
Kinderen: € 14.50

Bezoek Forteiland IJmuiden, de parel van IJmuiden. Tijdens de historische rondleiding op zondag 5 maart staan er gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele Stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrint en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tatasteel is indrukwekkend om te zien.

Overtocht
Een bezoekje aan Forteiland begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen.

Historie
Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantik wall.

Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Prijzen
Volwassenen: 14,50 euro
Kinderen vanaf 4 jaar: 14,50 euro
Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom

Inclusief
  • De overtocht van en naar het eiland
  • Rondleiding door ervaren gidsen

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15

De boot, de Koningin Emma, vertrekt in IJmuiden vanaf de Kop van de Haven, Sluisplein 80.

Bekijk ook

Foto bij Openstelling op Nationale Bunkerdag
juni 3

Openstelling op Nationale Bunkerdag

Bekijk activiteit
Foto bij Rondleiding in de Biberbunker
mei 14

Rondleiding in de Biberbunker

Bekijk activiteit
Foto bij Buitenrondleiding
mei 28

Buitenrondleiding

Bekijk activiteit