Kids, Kunst en Cultuur

Scholenbezoek Museum Engelandvaarders

Foto bij Scholenbezoek Museum Engelandvaarders

Waar

Museum Engelandvaarders Noordwijk

Wanneer

1 januari - 31 december

Prijs

Volwassenen: N.v.t.
Kinderen: N.v.t.

Het museum richt zich met de educatie op met name groep 7/8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Gezien het internationale karakter van het museum en het uitwisselingskarakter en samenwerkingsverbanden die sommige scholen hebben is het ook mogelijk buitenlandse leerlingen te ontvangen. Het museum is tweetalig (Nederlands-Engels) ingericht.

Als uitbreiding op het bestaande en uitgevoerde programma (de rondleiding-museumles) heeft het museum speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs lesmateriaal ontwikkeld dat leerlingen laat kennismaken met de verhalen van de Engelandvaarders.

Met deze lessenserie leren leerlingen over de motieven om te vertrekken, de manieren waarop zij in Londen kwamen, de hulp en gevaren onderweg en de verschillende manieren waarop zij meehielpen aan de bevrijding van Nederland. De leerlingen gaan op zoek naar een Engelandvaarder die voor hem of haar een inspirerend voorbeeld is en met een gedicht en/of het schrijven van een toneelscene wordt de lesstof verwerkt; wat betekent vrijheid voor leerlingen en welke keuzes zouden zij maken?

Heeft u interesse in een bezoek met uw school aan ons museum, vul dan het formulier via het menu “groepsbezoeken” of voor nadere informatie en kosten (speciale arrangementsprijzen voor scholen) neemt u contact op met Mevr Ada Bulk (06 – 5373 5007). Meer informatie via de link hieronder.

Bekijk ook

Foto bij Cocondo bunker overnachting
september 6 - december 31

Cocondo bunker overnachting

Bekijk activiteit
Foto bij Vaartocht
september 6 - december 31

Vaartocht

Bekijk activiteit
Foto bij Toren beklimmen
juni 22 - december 31

Toren beklimmen

Bekijk activiteit