Locatie

Atlantikwall Centrum

Atlantikwall Centrum

Adres

R.W. van de Wintstraat 41
1789 BB
Huisduinen
Noord-Holland

In het voormalig Administratiegebouw in Huisduinen bevindt zich nu het nieuwe Atlantikwall Centrum. Hoor meer over het oorlogsverleden van Den Helder en de impact die de oorlog had op de stad en haar inwoners. 

Den Helder heeft zwaar geleden onder de oorlog en de aanleg van de Atlantikwall. Grote delen van de stad zijn gesloopt voor een vrij schootsveld. Andere delen zijn verwoest door de geallieerde bombardementen. In het huidige Den Helder kan de bezoeker nog veel restanten van de Atlantikwall terugvinden. Op verschillende plekken zijn nog bunkers aanwezig. Deze kunnen vanuit het Atlantikwall Centrum worden bezocht. Een aantal van de aspecten uit de bezettingsperiode worden nader belicht in de expositie en opnieuw verteld door ooggetuigen.

Jarenlang was het Administratiegebouw in Huisduinen, gebouwd door de Duitse bezetter, een omstreden herinnering aan het oorlogsverleden van de stad Den Helder. Maar nu deze zwarte bladzijde steeds verder achter ons ligt, komen er nieuwe impulsen om de herinnering aan de betekenisvolle periode in onze geschiedenis levend te houden.

Activiteiten op deze locatie

Foto bij Museum Atlantikwall Centrum
5 februari - 31 december

Museum Atlantikwall Centrum

Bekijk activiteit