Nieuwsbericht

Fietsroutes langs de Atlantikwall in Zuid-Holland

Op 21 mei 2019 worden zes nieuwe fietsroutes in Zuid-Holland gepresenteerd. Deze routes voeren langs overblijfselen van de Atlantikwall en ander oorlogserfgoed. Elke afzonderlijke route wordt beschreven in een handzame brochure, voorzien van een routekaart, foto’s en informatie over de bezienswaardigheden.

De fietsroutes worden uitgegeven in zowel een papieren als een digitale versie. De papieren versie wordt geleverd in een box waar behalve de zes routes ook een overzichtskaart aan is toegevoegd. Op deze overzichtskaart zijn de tussenliggende verbindingen en alle te volgen knooppunten aangegeven. De box is verkrijgbaar bij Erfgoedhuis Zuid-Holland voor € 9,95. De afzonderlijke pdf’s zijn gratis te downloaden.

Er zijn zes routes ontworpen: Noordwijk-Lisse, Katwijk/Wassenaar, Den Haag/Scheveningen, Hoek van Holland/Westland, Voorne en Goeree. Elke route is tussen de 30 en 40 kilometer. Het bestaande fietsknooppuntensysteem met de genummerde witgroene borden is leidend, maar om bij het oorlogserfgoed te komen wijkt de route regelmatig hiervan af.

De routes zijn beschreven als rondje ‘tegen de klok in’, waarbij zowel de zee- als landzijde wordt aangedaan. Het is mogelijk om twee of meer routes met elkaar te verbinden.

De Fietsroutes Atlantikwall Zuid-Holland zijn mede mogelijk gemaakt door de Erfgoedlijn Atlantikwall van de provincie Zuid-Holland.De routes zullen officieel worden gepresenteerd voorafgaand aan een reeds geplande bijeenkomst over de Atlantikwall in Museum Bescherming Bevolking (Overvoorde) in Rijswijk op dinsdag 21 mei vanaf 18 uur. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

Adres: Museum Bescherming Bevolking Rijswijk / Bunkercomplex Park Overvoorde Van Vredenburchweg 176a 2285 SE RIJSWIJK (aanrijden via de Schaapweg)

U kunt zich opgeven via https://www.liniebreed.nl/atlantikwall We verheugen ons op uw komst!