hero

Vlissingen

Verteidigungsbereich Vlissingen

In een ruime boog rondom de Zeeuwse havenstad legden de Duitsers dwars door het polderland een zigzaggende natte tankgracht aan. 

Daarachter bestreken antitankkanonnen en mitrailleurs in bunkers het kale voorterrein. Langs de kuststrook stonden kustbatterijen, infanteriestellingen en waarnemingsposten. Die gaven doelwitten door aan artillerieopstellingen die in het midden van het verdedigingsgebied stonden. Alles draaide om het beschermen van de haven van Vlissingen, waaromheen een extra ring bunkers van een Panzerstützpunkt lag. Het kenmerkende hiervan was dat de wapens achter dikke pantserplaten- en koepels stonden opgesteld. Tijdens de Slag om de Schelde bombardeerden de geallieerden de zeedijken van Walcheren waardoor veel bunkers vol water liepen.

Uitleg bij de kaart

marker groep

Klik op de roze bolletjes om verder in te zoomen op de Atlantikwall-locaties. Het nummer in het bolletje staat voor het aantal locaties dat je daar kunt vinden.

marker

Door te klikken op een pinpoint krijg je meer informatie, activiteiten en routes te zien van die specifieke locatie.

Verdedigingsgebied

De groene vlakken zijn de verschillende verdedigingsgebieden (indicatie); een verzameling van zelfstandige steunpunten. Deze zijn aanklikbaar voor meer informatie en tonen de locaties en bezoekmogelijkheden die hiertoe behoren.

Natuurgebied

Openbaar natuurgebied waarin zich sporen bevinden van de Atlantikwall, zoals bunkers.

Activiteiten in dit gebied

29 juni

Fort Rammekens

Bezoek Fort Rammekens

30 juni

Fort Rammekens

Bezoek Fort Rammekens

1 april - 31 oktober

Fort Rammekens

Excursie op Fort Rammekens

1 april - 31 oktober

Fort Rammekens

Bezoek Fort Rammekens

11 januari - 31 december

Bunkerverhalen Dishoek

Rondleidingen