Verscholen in de duinen van Oostvoorne vind je de Biberbunker. De bunker is uniek in Nederland, alleen al vanwege het feit dat hij vanaf mei 1956 altijd toegankelijk is gebleven. De Biberbunker, door de Duitsers destijds bestempeld als het St-type L487, codenaam Bertha, is gebouwd als radarcommandopost voor de Duitse luchtmacht. Van hieruit werden acties ondernomen om geallieerde bommenwerpers, op weg naar Duitsland, te onderscheppen. De bunker is het centrale hart binnen de enclave van 76 bunkers en is ingericht als museum.
Naast het aansturen van de 'Duitse Jagers' werden ook alle FLAK (Luchtafweergeschut) voorzien van juiste vlieghoogte en richting. Tegenover de bunker staa een originele FLAK is opgesteld, compleet in FLAK bedding.
Vlakbij staat ook Bunker 424 Seeburgtisch. Het is de voorloper van de Biberbunker. Hier werden radargegevens verzameld en gecoördineerd. Daarom stond in dit bouwwerk een Seeburgtisch; een glasplaat waarop alle relevante gegevens van de geallieerde bommenwerpers en jachtvliegtuigen werden geprojecteerd. De gevechtsleider was hierdoor in staat de eigen jachtvliegtuigen richting de bommenwerpers te dirigeren voor onderscheppingsacties.
Küverbunker 409 is een communicatie/verbindingsbunker. Hiervandaan liepen alle telefoon- en radioverbindingen voor jachtvliegtuigen en FLAK-stellingen (bunkers met luchtafweergeschut). De bunker was 24 uur per dag in bedrijf. Daarom was er ook een ruimte waarin de manschappen konden slapen. Toen in maart 1943 de naastgelegen Biberbunker gereed was, werd al het radio- en telefoonverkeer in deze bunker ondergebracht.