3 Op Reis bezocht een Cocondo bunker

30-03-2021

3 Op Reis bezocht de Cocondo bunkers. De nieuwe presentatrice Dzifa reist langs het Noordzeepad en bleef al een nachtje slapen in een bunker. En dat terwijl nog niet alle installaties zijn aangesloten. Dat was even aanpassen...

Bekijk het item van 3 op Reis: Overnachten in een bunkerĀ 

Stichting Stelling 33 plaatst met vernieuwende concepten de hedendaagse betekenis van de Atlantikwall in perspectief. Stichting Stelling stelt zich ten doel de omvangrijke krijgsgeschiedenis van Hoek van Holland en omstreken op innovatieve wijze beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek en zodoende bewustwording te stimuleren bij toekomstige generaties, beginnend bij de voormalige Duitse stelling 33 (Widerstandsnest 33) uit de Tweede Wereldoorlog.

De stichting tracht haar doel te bereiken door de lokale krijgsgeschiedenis vooral te benaderen vanuit een creatief en innovatief perspectief. Door o.a. kunstenaars, architecten en ruimtelijk ontwerpers samen te brengen met ervaren historici en beleidsmakers ontstaan er nieuwe inzichten die zullen bijdragen aan de omgang met belangrijke objecten uit de militaire historie. Op projectbasis zal de stichting zich met name inzetten op locaties en/of objecten waar de aandacht op dat moment het meest vereist is. Bijvoorbeeld wanneer de conditie of het bestaansrecht van het betreffende object en/of de locatie in het geding raakt.