Atlantikwall Europe fotowedstrijd: Bunkerzoom

04-02-2021

Wie kent ze niet, de bunkers in het landschap, verborgen onder het zand of overwoekerd door de natuur. Soms zijn het alleen nog maar betonnen ruïnes, symbolen van de Duitse bezetting. Maar met hun karakteristieke, fotogenieke vormen kunnen ze van een onverwachte schoonheid zijn. De bunkers van de Atlantikwall zijn inmiddels belangrijk erfgoed. Hun aanwezigheid houdt de herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog levend.

Hou je van fotograferen en van bunkers? Neem dan deel aan de Atlantikwall Europe-fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’. Zoek naar dat ene moment om het bunkererfgoed op jouw manier in beeld te brengen. Post je foto vóór 31 maart 2021 op Facebook of Instagram met de hashtags #bunkerzoom #atlantikwalleurope en #europeforculture. Let wel: je mag maar met één foto meedoen.

Je werk wordt beoordeeld door een professionele jury, namens Nederland zit Arthur van Beveren in deze vakjury. De beste vijf inzenders winnen een Go Pro Hero Black 9. Daarnaast maak je kans dat jouw foto onderdeel wordt van de tentoonstelling die naar aanleiding van Bunkerzoom in 2021 in België, Nederland en Frankrijk te zien is. En komt je foto als ansichtkaart in een exclusieve Atlantikwall Europe-collectie.

Lees voor de voorwaarden eerst het wedstrijdreglement op https://www.atlantikwalleurope.eu/nl/entry/bunkerzoom-photo-contest

Bunkerzoom wordt mede gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.