Nieuwsbericht

Bekende Nederlander ontsnapt uit Rijswijkse bunker

Wie zaterdag 7 november naar StukTV keek, zag niemand minder dan Jandino Asporaat ontsnappen van het Rijswijkse bunkercomplex.

Het Museum en Bunkercomplex Overvoorde vormde het decor voor de opnamen van het programma Jachtseizoen voor StukTV/Talpanetwork. Een van de voormalige Duitse manschappenbunkers vormde het decor voor de cel van de bekende Nederlander en het berichtencentrum in de commandopost werd door de mannen van StukTV (Chiel, Stephan en Thomas) gebruikt als verhoorkamer om Jandino het vuur aan de schenen te leggen.

Na zijn vlucht vanuit Rijswijk moet de BN-er 4 uur lang uit handen blijven van de jagers. Lukt het hem, dan heeft hij het spel gewonnen. Wordt hij gepakt binnen de tijd, dan is de winst de mannen van Jachtseizoen.

De omgeving en het interieur van het bunkercomplex en Museum Bescherming Bevolking lenen zich perfect voor het opnemen van spannende en boeiende onderwerpen. Zo vormden wij al eens het decor voor Zembla/NPO, de 48hour challenge van het Nederlands filmfestival, een documentaire voor de Russische televisie en EditieNL.

Ben je benieuwd of het Jandino Asporaat lukt om uit handen te blijven van zijn achtervolgers?

Kijk dan hoe het afloopt: https://youtu.be/uVjoaNqYEDw