Nieuwsbericht

Corona virus & openstelling bunkers

In Nederland zijn er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Vanwege de aanvullende maatregelen die het kabinet op maandag 23 maart bekend maakte, zijn moeten alle bunkers en locaties van de Atlantikwall helaas hun deuren sluiten tot 1 juni. 

Dit betekent dat alle evenementen, rondleidingen, open dagen en bevrijdingsfestiviteiten geen doorgang vinden. Wil je een bunker gaan bezoeken, check dan voor je bezoek de actuele openingstijden op de website van de locatie. Dit om teleurstelling te voorkomen.

Fietsen en Wandelen
Een van de maatregelen van het kabinet is tevens het sluiten van alle sport- en fitnessclubs. Om jouw immuunsysteem toch te wapenen tegen het Corona virus is het advies om te blijven bewegen en te sporten. Hiervoor zijn er veel prachtige wandel- en fietsroutes langs de Atlantikwall die nu een mooie vervanging kunnen zijn voor het niet kunnen sporten.

Hieronder tref je een aantal suggesties om in beweging te blijven:

  • Engelandvaardersroute langs Katwijk, Noordwijk en Leiden (45 km): Stap op de fiets en ontdek hoeveel herinneringen er in het kustgebied nog te vinden zijn.
  • Stadswandeling Brielle (2 km): Deze wandelroute 'Duizend bommen en torpedo's' leidt langs verschillende herinneringen aan het militaire verleden van Brielle... Geeft acht!
  • Dijken en Sluizen route in Voorne Putten (47 km): Fietsend op de hooggelegen dijken kijk je uit over laaggelegen polders, na eeuwenlange overstromingen, nu veilig achter de dijk. Neem ook een kijkje bij Fort Noorddijk.
  • Langs hoofdkwartier en strand in Rockanje (12 km): Deze wandeling voert je door een compagniehoofdkwartier waar de bunkers als molshopen onder de bomen verborgen liggen. Via de duinen loop je over het strand naar de enige bunker in Nederland die in zee ligt.
  • Herinneringsroute Den Haag (4,5 km): Op markante plekken van het tracé van de Atlantikwall dwars door Den Haag, van Madurodam tot in de Bomen- en Bloemenbuurt staan informatiepanelen, die het verhaal vertellen van de sloop van hele straten en grootscheepse evacuaties, van de tankgracht en tankmuur maar ook van de wederopbouw. Bekijk hoe de Atlantikwall Den Haag blijvend heeft veranderd.