Nieuwsbericht

QR-speurtocht Expeditie Atlantikwall

Maak kennis met Expeditie Atlantikwall: een spannende en leerzame QR Bunkerspeurtocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 bunkers langs de kust van Nederland.

Bestel gratis een set posters en bingokaarten en lanceer deze expeditie in jouw buurt! Dit kan je eventueel doen in samenwerking met een basisschool, scouting, sportclub, museum, bibliotheek of wijkgebouw. Maak een route door je wijk en hang de posters goed zichtbaar op, bijvoorbeeld achter een raam, op de schutting, op een (school)gebouw etc. De bingokaarten deel je uit aan de kinderen, die (eventueel met een begeleider of hun ouders) op pad gaan om de posters te vinden. Scan per poster de QR-code en ontdek welke bunkers erachter verstopt zitten. Zo kunnen kinderen 12 bunkers in Nederland afstrepen op hun bingokaart en deze digitaal bezoeken! Bij iedere bunker vinden kinderen informatie en uitdagingen. Ze leren spelenderwijs meer over bunkers en de Atlantikwall en gaan actief aan de slag met bijv. een kleurplaat of puzzel. En via de vijf vragen op de Bingokaart, maken ze ook nog eens kans op een prijs, zoals gratis toegangskaarten voor een bunker. Elke speurneus die zijn antwoorden indient via expeditieatlantikwall.nl, krijgt sowieso zijn eigen Expeditie Atlantikwall Diploma!

In het kort

  •  Spelenderwijs bunkers in Nederland ontdekken
  •  Kinderen in beweging 
  •  Puzzels, kleurplaten, video’s
  •  Eigen diploma voor de superspeurneuzen

Lanceer Expeditie Atlantikwall zelf en bestel of download gratis posters en bingokaarten op www.expeditieatlantikwall.nl