Nieuwsbericht

Stemmen gevraagd: Plan voor audiowandeling voor Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Het Atlantikwall Museum Hoek van Holland heeft een plan ingediend bij de gemeente, waarop gestemd kan worden. Het plan met de meeste stemmen wordt uitgevoerd, stem daarom op Wandelroute "Om de Hoek". Ga naar de site https://sterkerdoorideeen.rotterdam.nl/ bekijk de plannen van/voor Hoek van Holland / maak een account aan en breng je stem uit vanaf 5 oktober via die site.

Initiatiefnemers Melvin Speelmeijer en Pleun Vreugdenhil, beide vrijwilligers van het Atlantikwall-museum Hoek van Holland hebben een nieuwe wandelroute ontwikkeld van 9 kilometer. Deze route verbindt de volgende bestaande routes met elkaar:

  • Ommetje Vineta.
  • Historische route Hoek van Holland.
  • Diverse routes in Staelduinsebos.
  • De nieuwe “Bunkerroute Oranjebonnen”,

Voor de nieuwe route ontwikkelen we een audiotour. Hierdoor is er in het landschap geen bewegwijzeringsborden nodig. Deze audiotour is thuis te downloaden en dan op locatie offline via GPS te lopen. Onderweg kunnen dan filmpjes bekeken en audiofragmenten beluisterd worden. De route begint bij de Zeetoren PLSTK Café gaat via dijk, langs duin, voormalige tankgracht, polder, de Waterweg, kassencomplexen en via duin weer terug naar het beginpunt. We willen in 2021 drie leegstaande bunkers langs de route een educatieve en informatieve functie geven door ze om te vormen tot bunker dependances die aantal keer per jaar met gids bezocht kan worden. Lees meer over de plannen op de site https://sterkerdoorideeen.rotterdam.nl/