Over ons

Bezoekatlantikwall.nl is een initiatief van Stichting Liniebreed Ondernemen en Donkergroen creators (organisator Bunkerdag).

Over Stichting Liniebreed Ondernemen

Stichting Liniebreed Ondernemen streeft naar duurzame, maatschappelijke en economische benutting van waterlinies en verdedigingslinies in Nederland. Doel is om zo de forten en linies te behouden voor toekomstige generaties.

Dat lukt alleen wanneer ondernemingen op en rondom forten en bunkers in de linies economisch rendabel zijn. Wanneer het goed gaat met de ondernemers, gaat het goed met de linies. En is het aantrekkelijk om te investeren in het linie-erfgoed.

De stichting slaat daarom een brug tussen overheden, het cultureel erfgoed (de forten en bunkers), de eigenaren en de ondernemers die op of rond forten en bunkers actief zijn.

En ondersteunt de ondernemers met overkoepelende:

  • Productontwikkeling
  • Marketing & promotie
  • Branding
  • Gezamenlijke inkoop
  • Ondersteuning bij fondsenwerving
  • Netwerkmogelijkheden 
  • Nieuwsbrieven

Klik hier voor meer informatie over Liniebreed Ondernemen.

Over Donkergroen creators

Donkergroen creators combineert inhoudelijke kennis op het gebied van techniek, innovatie en duurzaamheid met 20 jaar ervaring in communicatie, procesbegeleiding, concepten en evenementen. Ze helpen ambitieuze organisaties om succesvol te blijven door zich aan te passen, kansen te grijpen en nieuwe speelvelden te betreden. Ze leggen verbindingen en voegen een ‘next level’ voordeel toe. In de culturele en sociaal-maatschappelijke sector onderneemt Donkergroen creators zelf met concepten die ze bedenken en uitvoeren. Ze verbinden organisaties onderling, vinden het gezamenlijke doel én brengen ze in contact met nieuwe doelgroepen, zakelijk of publiek. 

Met een hart voor cultuur, historie en sociale projecten bedacht de afdeling Donkergroen creators (toen nog Winkelman & Van Hessen) in 2014 het concept Bunkerdag. Bunkerdag ontstond vanuit de wens van Erfoedtafel Zuid-Holland om alle verschillende Atlantikwall-initiatieven in de provincie meer met elkaar te verbinden. Tijdens Bunkerdag gaat het Atlantikwall-erfgoed langs de kust voor een dag open voor publiek. In 2014 deden enkel nog locaties in Den Haag mee. Anno 2019 openen ruim 90 bunkers hun deuren langs de gehele Nederlandse kust.

Bunkerdag is een mooi evenement waarbij een groot en breed publiek kennis maakt met het Atlantikwall erfgoed en meer leert over wat het betekent te leven in oorlog. Om bezoeken aan bunkers en interesse in deze bijzondere en tastbare geschiedenis het hele jaar door te stimuleren, initieerde dit bureau in samenwerking met Liniebreed Ondernemen dit Atlantikwall platform.

Klik hier voor meer informatie over Donkergroen creators.