Fietsroutebox Atlantikwall

Zes fietsroutes voeren langs overblijfselen van de Atlantikwall en ander oorlogserfgoed in Zuid-Holland. Elke afzonderlijke route is beschreven in een handzame brochure, voorzien van een routekaart, foto’s en informatie over de bezienswaardigheden.

De fietsroutes zijn verkrijgbaar in zowel een gratis te downloaden digitale versie als een papieren versie. De papieren versie wordt geleverd in een box waar behalve de zes routes ook een overzichtskaart aan is toegevoegd. Op deze overzichtskaart zijn de tussenliggende verbindingen en alle te volgen knooppunten aangegeven.

Over de routes

Er zijn zes routes ontworpen: Noordwijk-Lisse, Katwijk/Wassenaar, Den Haag/Scheveningen, Hoek van Holland/Westland, Voorne en Goeree. Elke route is tussen de 30 en 40 kilometer. Het bestaande fietsknooppuntensysteem met de genummerde witgroene borden is leidend, maar om bij het oorlogserfgoed te komen wijkt de route regelmatig hiervan af.

De routes zijn beschreven als rondje ‘tegen de klok in’, waarbij zowel de zee- als landzijde wordt aangedaan. Het is mogelijk om twee of meer routes met elkaar te verbinden.

De fietsroutebox Atlantikwall kwam tot stand dankzij een financiële bijdrage van de erfgoedlijn Atlantikwall van de provincie Zuid-Holland.

Prijs: € 9 (exclusief verzendkosten)

Bestel hier